PETTEMERSTRAAT 50 , 1823CW , ALKMAAr , nederland

+31 (0)72 - 561 40 87 [email protected]

ONDERHOUD VAN UW AUTO , BUS OF CAMPER IS ESSENTIEEL !


Alle techniek heeft onderhoud nodig. Zeker als er veel bewegende delen in het spel zijn, zoals bij uw auto, is periodiekonderhoud essentieel voor de levensduur en veiligheid. Het is aan te bevelen om volgens advies van het merk een kleine beurt uit te laten voeren. Bij Alkmaarse Garage garanderen we een betrouwbare kleine onderhoudsbeurt tegen een scherpe prijs. Alkmaarse Garage maakt alleen gebruik van betrouwbare merken. Zo bent u bij Alkmaarse Garage verzekerd van maatwerk, ook bij de kleine of grote beurt van uw auto , camper of bedrijfswagen

Wanneer moet u een kleine beurt laten uitvoeren?

'Om de zoveel tijd’ of ‘om de zoveel kilometers’ is wat vaag uitgedrukt. Een exacte regel is voor de kleine beurt (dealerbeurt klein) echter niet aan te geven. De frequentie hangt af van het type auto waar u in rijdt, van de kilometerstand en van de vraag hoeveel u jaarlijks rijdt. Bij iedere auto , camper of bedrijfswagen behoort een instructie- en/of onderhoudsboekje. Dit is een soort ‘logboek’ voor de kleine beurt (dealerbeurt klein) of voor de grote beurt.

Onderhoudsadvies

Ontbreekt het onderhoudsboekje, dan kunt u bij Alkmaarse Garage om een onderhoudsadvies vragen. Voor de vervanging van bepaalde onderdelen geven fabrikanten vaak eigen richtlijnen. Zo moeten bougies, luchtfilter en de remvloeistof om een bepaald aantal kilometers/jaren afhankelijk van uw automerk worden vervangen. Dit kan gelijktijdig met een kleine beurt plaatsvinden. Ook hier geeft uw instructie- of onderhoudsboekje uitsluitsel over. Het kan een goed idee zijn om een kleine beurt te combineren met de jaarlijks verplichte APK keuring. Via onze offertetool vindt u een gegarandeerde prijsopgaaf op basis van uw kenteken en voorschriften van de fabrikant.

Kleine beurt auto checklist

Tijdens de kleine beurt worden alle vitale functies en onderdelen van uw auto nagelopen. Komen daar gebreken bij aan het licht die buiten de werkzaamheden van de kleine beurt vallen, dan worden die in overleg hersteld. Daar kan vooraf een prijsafspraak over worden gemaakt, zodat u weet wat de kosten voor een kleine beurt bedragen. Vaste onderdelen van de kleine beurt zijn onder andere:olie verversen en oliefilter vervangen en het peil van alle andere vloeistoffen controleren (koelvloeistof, ruitensproeiervloeistof, remvloeistof) en deze eventueel bijvullen tot het juiste niveau. Daarnaast kijken wij van Alkmaarse Garage naar de conditie van uw remmen, verlichting, schokdempers, uitlaat, accu, lucht- en interieurfilter en ruitenwissers. Deze worden indien nodig NA kostenoverleg vervangen.