PETTEMERSTRAAT 50 , 1823CW , ALKMAAr , nederland

+31 (0)72 - 561 40 87 [email protected]

WAT IS EEN ALGEMENE APK KEURING?

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. De APK is door de overheid ingevoerd om te controleren of uw auto of motor nog verkeersveilig is, op de juiste manier geregistreerd staat en voldoet aan de milieunormen. U ben wettelijk verplicht uw auto één keer per jaar te laten keuren. Zo weet u zeker dat u altijd veilig rijdt. En mochten zich tussentijds problemen voordoen dan kunt u altijd bij Alkmaarse Garage terecht voor reparaties en tussentijdse checks.

Voorkom APK boetes en zorg ervoor dat uw auto op tijd APK gekeurd is. U kunt op het keuringsrapport van vorig jaar zien wanneer uw auto weer aan een APK check toe is, en wanneer het dus tijd is om Vakgarage te bellen voor een afspraak. Neem altijd uw kentekenbewijs mee als u uw auto brengt. Na afloop van de keuring krijgt u een keuringsrapport. Bewaar dit keuringsrapport in de auto, want u bent verplicht het bij u te hebben tijdens het rijden.

Ook als uw voertuig is afgekeurd blijft het belangrijk het keuringsrapport te bewaren. Wanneer u uw APK combineert met een kleine beurt, bent u er zeker van dat uw auto weer als een zonnetje loopt.

APK 14 MAANDEN UITLEG

Als u bijvoorbeeld op vakantie gaat kunt u bij Alkmaarse Garage uw APK al 2 maanden voor de APK vervaldatum laten uitvoeren, u verliest dan niets maar krijgt 14 maanden i.p.v. 12 maanden APK bij goedkeuring.